Om kursledarna

Susannah Rickman

Jag är osteopat, doula och födelseaktivist. 

Jag har arbetat med kroppsbehandlingar i över femton år och har de senaste fem åren valt att specialisera mig inom kvinnohälsa och graviditet/postpartum. I min mottagning erbjuder jag bland annat osteopati, gravidmassage, Holistic Pelvic Care™, förlossningsförberedande kurser, kvinnocirklar, ceremonier och workshops. Jag är även Fur-instruktör och håller i gravidyogalärarutbildningar tillsammans med Andrea Nanda. Med min bakgrund som professionell dansare, undervisar jag i anatomi på Stockholms Konstnärliga Högskola. 

Att jobba med födande och kvinnors rättigheter är något jag verkligen brinner för. Att doula är enligt mig både bland det svåraste, det mest intressanta och det mest givande som man kan göra. Det är en ständigt pågående resa i självrannsakan och självutveckling. Att få göra denna resa med "nya" doulor är en utmaning som jag tagit på mig med största ödmjukhet. Det är en ära att få samskapa denna doulautbildning, där vi tillsammans arbetar för att förbättra villkoren för mammor, pappor och deras bebisar, men också för att bredda synen på födandets innebörd och betydelse. För mig är denna utbildning också en viktig del i arbetet kring att lyfta upp belysa doulans betydelsefulla roll, inte bara för de individer hen stödjer, men också för samhällets och vårdens syn på födande. 

Kontakt:
email.livmoder@gmail.com 
www.liv-moder.com
@liv_moder

Anna Bjelkefelt

År 2015 startade jag Doulagruppen där vi nu är fyra doulor som samarbetar. 

Min drivkraft är att kvinnor ska få uppleva autonomi och egenmakt när de föder. För en stärkande förlossningsupplevelse är det viktigt att kvinnan känner sig trygg och informerad om de val och rättigheter hon har. Som partner man kan också behöva mycket stöd inför och under födseln.

​Med en bakgrund inom dansen är det naturligt för mig att använda rörelse och beröring som hjälp för att stärka upp det fysiologiska som sker när kvinnan föder och naturligt få födseln att gå framåt.​

Jag arbetar med Föda utan rädslas fyra verktyg och är utbildad i tekniken Spinning Babies®. Detta är en fantastisk metod för att hjälpa kroppen till ännu bättre fysiska förutsättningar inför och under födandet. Utöver detta är jag även utbildad inom gravidmassage, moderkaksinkapsling, Aktiv baby och akupressur samt har gått kortare kurser i hypnobirthing, somatic experience och "oxytocinmetoden".

Sedan 2019 har jag producerat vår egen podcast Doulapodden som finns där poddar finns. Podden är ett sätt att arbeta för kvinnors rättigheter och sprida nyanserad information.

Utöver detta driver jag Doulastudion i Bromma där jag arrangerar kurser, håller privata profylaxkurser, undervisar i gravidyoga, mamma-bebisyoga, ger gravidmassage och akupressurbehandlingar. Jag driver även ett online community (@gravidresan_) för gravida tillsammans med min kollega Åsa. 

Efter mer än 100 födslar som doula och mer än 7 års heltidsarbete inom området är det underbart att nu få möta och utbilda doulor tillsammans med Susannah och våra gäster!

Kontakt:
anna@doulagruppen.se
www.doulagruppen.se
@doulagruppen
@doulapodden
@gravidresan_

Doula med kropp och själ- 
en holistisk doulautbildning 
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!