Utbildade doulor


Malin Lemchen
Stockholm

Mitt namn är Malin Lemchen, en person med stor nyfikenhet och mycket känsla.

Jag har en passion för kvinnan, hennes kraft och förmåga att föda.
Jag är starkt övertygad att om du som kvinna får möjligheten att känna dig trygg, ha tillit till din kropp och har rätt människor runt dig har goda förutsättningar att få en fin och stark förlossningsupplevelse.

Ibland behövs det lite arbete, tips och stöd för att komma dit men det kan å andra sidan ge dig den upplevelse du längtat efter samt fina minnen att bära med dig.

Jag finns för dig och din partner/stödperson, villig att lyssna för att ge er det stödet som just ni vill ha och finnas till på era villkor.

Med värme/ Malin

Kontakt: malin@lemchen.se


Åsa Ekman
Stockholm

Att få bidra till fina och stärkande erfarenheter av graviditet, födande och föräldraskap är den främsta anledningen till att jag är doula. Dessa upplevelser bär vi med oss resten av livet och jag vill att era ska bli minnesvärda. Min egen förlossningsupplevelse fick jag ägna lång tid åt att läka och det vill jag att alla ska slippa.

När det kommer till födande är det min övertygelse att kroppen har medfödd och fullt naturlig kunskap. Genom att vara väl förberedd, känna trygghet och tillit till kroppens förmåga får du tillgång till födandekraften och skapar goda möjligheter för en positiv förlossningsupplevelse. Jag bidrar med information för förberedelser och beslut längs vägen, samt fysiskt och känslomässigt stöd.

Jag finns för er som en stödjande guide till det som gör er trygga under graviditet, förlossning och den första tiden efteråt. Vi följs åt över tid, vilket ger precis den typ av kontinuerligt stöd som studier påvisar bidrar till den så kallade doulaeffekten. Jag vill stärka dig så att du kan lita på kroppen och får föda av egen kraft, på dina villkor.

Metoder jag använder och har kunskap i är Föda utan rädsla (andning, avslappning, rösten och tankens kraft), shiatsu och aktiv baby. Jag erbjuder doulastöd, profylax, mother blessings, kvinnocirklar och postpartumstöd.

Varmt välkommen för ett första samtal.

Kontakt
Mail: asa@doulagruppen.se
Tele: 072 716 78 44


Mieke Oostveen (för tillfället ej aktiv)
Stockholm

Efter min föräldraledighet kommer jag att erbjuda tjänster som postpartum-doula. Jag vill att alla ska uppleva en mjuk start på livet som förälder och jag är här för att hjälpa till. Jag kommer att erbjuda allt från stöd vid amning, hjälp med att bära barn, olika bärverktyg och snippsauna till matlådor eller bara möjligheten att ta en dusch. Med mig kan du prata svenska, engelska och nederländska. 

Låt mig ta hand om er!

Kontakt: mieke.oostveen@live.nl


Anna Fellbom
Gotland

Att bli Doula kom som ett kall från en djupare del av mig,
som en vädjan från en kraft bortom mitt förstånd.
Fascinerad av det mystiska i livsskapandet dans,
och av transformationen som präglar födandets resa, 
önskar jag hedra med min närvaro och stötta med hela hjärtat, så att varje (nybliven) förälder kan minnas med stolthet detta kliv in i det okända och yttra: "Jag gjorde det!" "Vi gjorde det!" 

Jag finns tillgänglig som stöd före, under och efter förlossningen med det du känner att du behöver, och med mig kan du även prata franska, spanska och engelska.

Med värme, Anna

Kontakt:
Mail: anna.fellbom@gmail.com
Tele: 0760507026
Instagram: Movingdoula

Nina Snäll
Göteborg

Jag heter Nina Snäll och jag är doula, bärabarncoach, yogalärare och mor till två barn.

Jag ser födandet som en initiering och känner stor vördnad och kärlek till alla som föder 
och jag är tacksam att min uppgift som doula är att finnas där och vara närvarande i det som sker. Ibland som stilla vittne, ibland mer aktiv. Alltid följsam till det som i ögonblicket behövs. Mina ledstjärnor är kärlek & närvaro. 

Jag har varit doula sedan 2015 parallellt med att jag själv blivit mamma till två barn och mitt vanliga jobb med yoga och acroyoga. Dessa 5 år har jag doulat vänner och familj framförallt under graviditet och efter födseln under postpartum-tiden.

Då jag själv haft små barn har jag inte varit på jour mer än ett fåtal gånger. Nu är barnen större och jag är redo att doula fler födslar. Jag har också erfarenhet av att leda kvinnocirklar, föräldracirklar, mother's blessing ceremonier, samtal och förlossningsberättelser. Jag har lång erfarenhet av att undervisa yoga, acroyoga, familje-acroyoga och även en del gravidyoga och yoga med förälder och bebis.

Jag finns tillgänglig på heltid och är gärna med och ger stöd under din resa!
Nina

Kontakt:
Hemsida: www.dohlala.se, 
Mail: nina@dohlala.se
Instagram: @dohlala @sjaldoulan

Lisa Feuerbach Wengel

Halmstad (Halland)

Jag heter Lisa och har alltid fascinerats mycket av födandets kraft och magin som händer när ett nytt liv kommer till vår verklighet. När jag äntligen fick mitt första barn väcktes drömmen om att bli doula. 

Jag erbjuder fysiskt, emotionellt och informativt stöd under
graviditeten som en förlossningsförberedelse. Jag kan hjälpa till med att skriva förlossningsbrev, hitta gynnsamma verktyg och tekniker inför förlossningen och ge information om vad som händer i kroppen vid en förlossning.

Jag kan också erbjuda post-partum-stöd som t.ex. amning, hjälp med matlagning, placentainkapsling/tinktur, massage (utbildad inom zonterapi och Indisk huvudmassage), träning eller vad just DU behöver.

Om du vet dina valmöjligheter och hur du känner inför födseln möjliggörs en fantastisk förlossningsupplevelse- oavsett hur födseln i slutändan blir.

Under min föräldraledighet (t.o.m. våren 2022) kommer jag vara lite mindre aktiv men hör gärna av dig för samtal och diskussion kring vad just DU behöver och vill ha.

Kontakt: 
Mail: lisa.wengel@hotmail.com
Tele: 0739991837


Fredrik Carlsson
Skåne

Hej, mitt namn är Fredrik.
Jag är pappa till två pojkar och lever ute i skogen i ett litet hus nära havet.
Genom att bli pappa och att utbilda mig till Doula har en djup förståelse väckts i mig. Vår resa till att bli Pappa och vår närvaro som män betyder mycket mer än vad vi i vårt samhälle förstår idag. För bebisen och för mamman att känna dig, din närvaro, hållandet du ger som man, vägleder dem båda att hitta sin väg under graviditeten, förlossningen och efter.

Hela graviditeten, under förlossningen och hur vi mår som nyblivna pappor i det nya livet. Det är tre platser där vi män kan göra stor skillnad för oss själva och dem vi älskar. Det är tillfällen av växande.

Det vi ofta saknar är någon som kan dela kunskap och erfarenhet. Någon som kan stå stadigt bredvid, lyssna, följa hela resan, ge praktiska råd och information om vad som väntar. Jag vill ge allt det i total ärlighet för att du ska ta stegen i ditt faderskap.
Jag är här redo för att hjälpa dig och dina kära.
Online och in real life för att möta och stötta dig på din resa.
Essentiellt två saker
- För dig att landa i din närvaro, känna pappan i dig växa, höras, samla mod, kliva fram och gå genom dina utmaningar/initieringar i faderskap.

- Din kärlek och närhet till ditt barn, er kontakt och resa från första stunden genom hela graviditeten och till livet som pappa.

Från den stunden du fick reda på att du ska bli pappa började det.

Jag välkomnar dig att kontakta mig var du än är på din resa att bli och leva som pappa. Jag vill vara här i allt och stärka dig med allt jag är.
Mycket mer finns att läsa även för mammor. Det går enkelt att nå mig och ställa frågor, boka in ett första möte.

Kontakt:
Mail: presshold@hotmail.com
Tele: 0706-182281

Åsa Siljendal

Stockholm/Södertälje

För 30 år sedan fick jag uppleva det häftigaste, starkaste och finaste jag någonsin varit med om, den 14 juni 1990 födde jag min första son.
Genom livet har jag tydligt känt att jag vill hjälpa andra kvinnor att känna som jag gjorde då. Att få uppleva en förlossning som är trygg och där du som kvinna är både sedd och hörd.

Nu har jag utbildat mig till doula och kan hjälpa dig och andra klienter att få precis den fina upplevelse kring både graviditet och förlossning som just du önskar.
Jag kan vara ditt stöd före, under och efter förlossning, allt beroende på vad du behöver och min kunskap. Jag har valt att skräddarsy mina tjänster efter mina klienters önskan och behov. Jag arbetar som auktoriserad hudterapeut och massös och har
erfarenhet från förlossningsvården som undersköterska.
När du anlitar mig kommer du få möjlighet att ta del av de områden jag har erfarenhet från sammanvävt i ert personliga "doula-paket".

Jag förespråkar trygghet och tydlig kommunikation till alla mina klienter och jag tror att kropp och själ går hand i hand och det är utifrån det perspektivet jag arbetar som doula.

Kontakta mig gärna för en kostnadsfri konsultation om hur just din förlossningsupplevelse kan bli det du strävar efter. Tillsammans kan vi arbeta fram en idé formad utifrån dina önskemål och mina kunskaper. Jag kommer att göra mitt yttersta för att du ska få en lika häftig, stark och fin upplevelse som jag fick den där juni-dagen för 30 år sedan när jag födde min första son.

Kontakt: asasiljendal@gmail.com

Rebecca Rogberg
Örebro

Jag vill finnas för dig och möta dig, precis där du är just nu. 

Med min kunskap som mamma, doula, sjuksköterska och förskollärare kan jag stödja dig, din partner och ditt barn genom livets olika cykler utifrån en holistisk utgångspunkt. Allt från livets början, mitt och slut. Därmed innebär det att jag inte bara erbjuder tjänster som renodlad doula utan som full spectrum-doula, end of life-doula, konsultation gällande barns utveckling och lärande och inom kort även som barn HLR -instruktör.

Jag brinner extra starkt för kejsarfödslar och att läka från traumatiska födslar. Mitt fokus ligger också på rätten att få föda på sina egna villkor, oavsett hur och var du vill föda. Samtidigt är det spirituella och sexuella perspektivet något som ska kunna få ta plats.

Jag kan uppleva att födslar kan förstås både som en initiering och en resa. Oavsett om du känner igen dig i det jag skriver eller tänker annorlunda vill jag att du ska känna att du äger din egen födsel så att du kan vårda den, ta ansvar för den och därmed älska den.

Jag kan erbjuda dig stödsamtal, handledning, verktyg och metoder som kan hjälpa dig förbereda, hantera eller bearbeta födslar på olika vis (förlossningsbrev, postpartum plan, rebozo tekniker, meditation, hukbad, yoni breathing, dans och skapande på olika vis) och hantering av moderkaka (inkapsling, tinktur, lotusfödelse). Jag kan även ge kunskap om rutiner, interventioner och vårdsystemet samt praktisk kunskap som kan komma dig till nytta såsom amning, bära barn och smärthantering. Förutom ovanstående håller jag i kurser, workshops, cirklar, ceremonier och föreläsningar.

Jag arbetar didaktiskt, systematiskt och med hjärta. Allt utifrån ditt/era behov och vilja och varvar mellan att bistå både teoretiskt, praktiskt, emotionellt, själsligt och kreativt. Jag finns till hands både digitalt så som med fysiska möten, enskilt som i grupp.
Vill du läka, lära och älska allt det som du är i, har mött och kommer möta så finns jag här i den resan, som ett stöd i livet.

Med all min värme och kärlek
Rebecca

Kontakt:
Hemsida: www.yoninis.se
Mail: kontakt@yoninis.se
Instagram: yoninis_doula 


Anne Furk
Stockholm/Järna

Kontakt: gut@myself.com 


Nandini Petersdotter
Stockholm/Järna

Kontakt: nandinipetersdotter@hotmail.com Anna Knudsen
Stockholm

Jag heter Anna, och är mamma till 4 barn i åldrarna 22, 18 samt tvillingflickor på 15 år.
Jag bor ute på natursköna Ekerö tillsammans med min man, och tre av barnen då sonen är utflyttad ur boet.

I mitt arbete möter jag dagligen personer som har kommit långt i sitt drogfria och nyktra liv. Jag älskar mitt arbete, där varje möte är unikt och det är så fint att få dela många personers livsöden och se personen komma längre ifrån sin utsatthet och utanförskap.

Mitt intresse för graviditet och förlossning har funnits med länge, och det var vid mitt andra barn födelse, som intresset väcktes starkare för att bli doula.

Av olika anledningar blev det rätt just för mig att nu under våren 2021 läsa en gedigen och fantastisk doulautbildning, som har ett holistiskt synsätt - Doula med kropp och själ.
Denna utbildning har fört med sig så mycket kunskap, nya perspektiv, ökad förståelse samt kunskap om olika metoder och verktyg som tex FUR- Föda Utan Rädsla, som kan användas både under graviditet och förlossning.
Mitt intresse och önskan om att kunna vara ett tryggt stöd, för både den födande samt partner har väckts, med stor nyfikenhet och en stor ödmjukhet inför vad som väntar i min nya roll som doula... Jag tror på kvinnan/paret och födandets kraft.

Jag önskar kunna vägleda, vara ett tryggt stöd, ge en ständig närvaro, samt läsa av signaler som uppstår i födelserummet.

Tillsammans strävar vi efter en positiv och lugn upplevelse som bygger på tillit, kunskap och trygghet, kan jag som Doula vara en del av detta så skapar det magi.

Blir du nyfiken på att ta stöd av en doula? Och vill veta mer, varmt välkommen att kontakta mig så träffas vi på en fika helt förutsättningslöst.

Kontakt:
Tele: 0733-262 282
Mail: vattuman1972@gmail.com 

Liza Ehrlund, Fröjas doula
Stockholm

I nästan alla tidsåldrar och kulturer har det funnits kvinnor som delat med sig av sina erfarenheter och färdigheter för att bistå den födande kvinnan. I norden kallade vi en sådan kvinna för jordemor. I dag kallas vi för doulor. Som doula vill jag, liksom jordemödrarna före mig, bidra med praktisk kunskap och känslomässigt stöd från kvinna till kvinna.

En holistisk syn på födandet bejakar fler aspekter än det fysiologiska förloppet. Graviditeten och födandet transformerar kvinnan till mamma. Det är en känslomässig och spirituell resa som skapar de resurser som kvinnan behöver i sin nya roll som mamma. Som doula vill jag hjälpa dig hitta din inneboende kraft, så att du blir den mamman som du ska vara.

Jag är en full spectrum doula och det betyder att jag erbjuder mina tjänster både när livet börjar och slutar. För mig är födelse och död både naturliga men viktiga händelser i livet. Min mormor var präst. Hon skrev en anhörigguide vid dödsfall för att fler skulle vilja ta hand om det praktiska när någon nära dem dör. Hon såg hur läkande det kan vara att våga vara kvar nära döden, bekanta sig med den. Jag har som närstående erfarenhet av föräldrars sorg när barn dör både i och utanför livmodern. Det är lätt att vilja fly en sådan händelse och välja bort sådant man inte tror man orkar med. Som doula vill jag, som min mormor önskade, hjälpa dig att orka med, så att du en dag kan bli vän med döden

Fröja är ett fornsvensk variant av Freja. Hon är både älskarinnan och modern. Fröja är livets och fruktbarhetens gudinna, och med dig från födsel till död. Hon är livets beskyddare men hjälpte också de döda till eftervälden.

Under min utbildning till doula frågade jag mig; vilken doula vill jag vara? Jag vill vara Fröjas doula!

Kontakt:
Tele: 073 983 91 39
Mail: Lizaehrlund@gmail.com
Hemsida: https://lizaehrlund.wixsite.com/frjasdoula 

Anna Arodén
Stockholm

Jag är kvinna, mamma, feminist och doula. Min resa till att bli doula startade 2017 när jag mötte svensk förlossningsvård och instinktivt kände att det saknades någonting. Min ambition som doula är att ge födande det som jag såg saknades, kontinuitet, trygghet och tillit. Jag brinner för det holistiska perspektivet och för att alla ska få föda sina barn i lugn och trygghet.

Jag vill försöka ge detta till människor, lugn och trygghet. För är det något som min egen berättelse om att bli mamma lärt mig så är det att lugn och trygghet är det viktigaste. Det är viktigt under en graviditet, under en födsel och som förälder.

Jag vill hjälpa blivande familjer att få rätt förutsättningar, mer självförtroende, mer empowerment, skapa space, en lugn och trygg plats och igenkänning. Det är det som skapar en positiv upplevelse av att föda och att bli förälder.

Jag erbjuder doulatjänster innan, under och efter en födsel. Profylax - förberedande samtal och stöd under graviditet, doulastöd under födsel, doula vid hemfödsel, amningsstöd och post partum-stöd som innefattar allt från snippsauna och bära barn till näringsrik mat eller bara någon att prata med.

Jag finns för er i detta, livets stora händelse, för samtal och möten, som doula och människa.

Kontakt:
Instagram: samsin_aroden
Hemsida: www.samsin.se
Mail: annaaroden@gmail.com

Josefin Iggström
Stockholm

Att få hjälpa kvinnor och par till fina upplevelser av graviditet och födande är den största anledningen till att jag utbildade mig till doula.Jag har full tillit till kvinnan, hennes kropp och hennes förmåga att föda sitt barn om hon får göra det på sina villkor, i trygghet och med rätt stöd.

Som doula vill jag kunna hjälpa er att känna er trygga genom att ge er det stöd och de verktyg som just ni behöver för att graviditeten och förlossningen ska bli en så trygg och stärkande upplevelse som möjligt.

I min roll som doula kommer jag att finnas för er före, under och första tiden efter förlossningen.

Varmt välkommen för ett första kostnadsfritt möte!

Kontakt
Tele: 073 999 70 04
Mail: Femininewisdom.doula@gmail.com
Instagram: Femininewisdom.doula

Ditte Ehlin
Östergötland

Jag har under mina egna graviditeter funnit intresset och fascinationen för kvinnokroppen och den födande kraft vi bär på. Det är ett mirakel varje gång en ny människa kommer till världen och det är också transformerande. Det är inte bara det första mötet med ditt barn utan även det första mötet med dig själv som förälder.Det är en mänsklig rättighet att få välja var, hur och med vem vi vill föda våra barn. Oavsett om det är på sjukhus, genom en kejsarfödsel eller i hemmets trygga vrå. Jag som doula vill att du ska föda på just det sätt du önskar och stöttar er och era val. 

Jag har tilltro till den förmågan du som födande har att föda ditt barn, och även tilltro till barnets födande krafter. Med bra stöd, kunskap om födandets fysiologi och med tillit till kroppens visdom finns förutsättningar till en stärkande förlossningsupplevelse.

För att ge dig förutsättningar till en stärkande förlossningsupplevelse kommer jag bland annat att ge dig verktygen till att boosta ditt oxytocin genom att använda de fyra verktygen av Föda utan rädsla metoden som är; andning, avslappning, rösten och tankens kraft. Vi tränar avslappning/ meditation och dykteknik för att förbereda dig ,din kropp och eventuell partner att vara närvarande och trygg. Vi tar hjälp av Aktiv baby-övningar i graviditet och under förlossning för att hjälpa barnet att få mer utrymme och att själv välja en optimal position i bäckenet.

Jag finns tillgänglig under graviditeten, på födseln och första tiden efteråt. Jag lyssnar till vad just du har för behov och anpassar mitt stöd efter det.

Varmt välkommen för ett fösta kostnadsfritt samtal.

Kontakt:
Mail: femehlin@gmail.com
Instagram: femehlin